✉ info@neumann-haz.hu        ☏ +36 1 490 0260

__CONFIG_widget_menu__{"menu_id":"4","dropdown_icon":"style_1","mobile_icon":"style_3","dir":"tve_horizontal","icon":{"top":"","sub":""},"layout":{"default":"grid"},"type":"regular","mega_desc":"e30=","images":[],"actions":[],"uuid":"m-1701e880bd6","template":-1,"template_name":"Basic","unlinked":[],"top_cls":{"main":"",".menu-item-178":"c-double"},"tve_shortcode_rendered":1}__CONFIG_widget_menu__

​Weboldal fordítás – NH Fordítóiroda Budapest

A weboldalak idegen nyelven történő megjelenése ma már alapvető követelmény. Nem csak a külföldi kapcsolatokkal rendelkező cégek figyelnek oda erre, hanem azok is, akik a jövőben szeretnének határainkon túl terjeszkedni, minél nagyobb piacot megszólítani. A weboldal fordítás azonban messze túlmutat csak a fordítási feladatokon. A keresőoptimalizálási feladatoknak éppen úgy meg kell felelnie, mint a célterületre történő lokalizálásnak és az idegen nyelven történő élvezhetőségnek.

Online jelenlét a piaci részesedés növeléséhez

Ma már aligha képzelhetünk el eredményesen működő céget saját weboldal nélkül. Nem elegendő azonban csak a holnapkészítés, hiszen az folyamatos odafigyelést igényel. Különösen így van ez akkor, ha idegen nyelven is szeretnénk viszontlátni a portált. Ennek köszönhetően egyetlen kattintással érhető el a magyarul nem beszélő érdeklődők számára a weboldal és így a cég által kínált termékek, szolgáltatások. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a weboldal fordításra szánt összeg akár megsokszorozhatja a bevételeket, főleg akkor, ha olyan területen tevékenykedik a cég, amely külföldiek számára is releváns lehet.

Weboldal fordítás online? Bízza inkább profi szakfordítókra!

A weboldal fordítás során nem érdemes az online fordítók kínálta lehetőségekhez nyúlni. A böngésző alkalmazásai sajnos szinte teljesen alkalmatlanok arra, hogy érthető végeredményt kaphasson az érdeklődő. Fordítóirodánk nem csak kifogástalan nyelvtudással szolgálja a weboldal idegen nyelvre történő átültetését, hanem a célterületre optimalizálja a tartalmakat. Nem mindegy ugyanis, milyen társadalmi, kulturális, gazdasági környezetben élők olvassák a tartalmat, s ennek megfelelően a felsorolt szempontokat is figyelembe kell venni a tökéletes eredmény érdekében.

Milyen nyelvre fordíttassam a honlapom?

A honlaptulajdonosok Magyarországon rendszerint az angol fordítást részesítik előnyben. Ez az, amit szinte bárhol a világon megértenek, és éppen ezért univerzális szerepet tölt be. Van azonban néhány szempont, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni akkor, ha weboldal fordítás a cél.


  • Ha a szomszédos országokkal tart fenn üzleti kapcsolatot, vagy ez a célja, akkor a szlovák, a román, a szerv, a horvát, a szlovén, és az ukrán nyelvekben is hasznos lehet gondolkodni.
  • Európában az angolon kívül a legtöbben a németet, a franciát és az olaszt beszélik, ráadásul az üzleti kapcsolatokkal összefüggésben is gyakran ezek a relevánsak.
  • Szakterülettől függően, például turisztikai területen az orosz is egyfajta lehetőség.

Mindezek mellett tény az is, hogy minden vállalkozó tisztában van azzal, milyen nyelvterületről érdeklődnek a legtöbben a termékei, szolgáltatásai iránt. Ennek megfelelően érdemes megválasztani azokat a nyelveket, melyekre a weboldal fordítás megtörténik majd.

Weboldal fordítás magyarra

Idegen nyelvű weboldallal rendelkezik? Külföldi székhelyű vállalkozása van, de megcélozná a hazai piaci szereplőket is? A weboldal fordítás magyarra is kihívás elé állíthat akkor, ha a mindennapok nagy részében más nyelvet beszél. A határainkon túli életvitel során sokan elszoknak a hazai viszonyoktól, és éppen ezért problémás lehet számukra a honlap tartalmának magyarra fordítása. Fordítóirodánk nem csak angolra, vagy például németre fordítást vállal, hanem akkor is áll rendelkezésre, ha a cél a weboldal fordítás magyarra.

A weblap fordítás nem csak a fordításról szól!

A weboldal fordítás többet követel meg, mint csupán a megfelelő nyelvismeret. A folyamat a weboldal feltérképezésével és elemzésével indul. Fontos, hogy az elkészült fordítás hűen tükrözze majd a cég által megfogalmazott és magáénak vallott értékeket. A kialakított kommunikációs stratégiát az idegen nyelvű oldalnak is vissza kell adnia, ezért a nyelvismereten túl a stílus és a marketing szemlélet is kiemelt jelentőséggel bírnak.

Fordítóirodánk a weboldal fordítás lehetőségén túl rendszeres frissítésekkel is szolgálja a weblap tulajdonosok igényeit. Legyen szó akár blog bejegyzések készítéséről, vagy új, idegen nyelvű tartalmak holnapon elhelyezéséről, a témában való jártasság legalább olyan lényeges elvárás szakfordítóink felé, mint a kimagasló nyelvtudás.

​Fordítási szolgáltatásaink ügyfelei

Ready to Get Started?

Schedule your consultation!

 Want to Know More?

Meet our restorative dentistry expert.