✉ info@neumann-haz.hu        ☏ +36 1 490 0260

__CONFIG_widget_menu__{"menu_id":"4","dropdown_icon":"style_1","mobile_icon":"style_3","dir":"tve_horizontal","icon":{"top":"","sub":""},"layout":{"default":"grid"},"type":"regular","mega_desc":"e30=","images":[],"actions":[],"uuid":"m-1701e880bd6","template":-1,"template_name":"Basic","unlinked":[],"top_cls":{"main":"",".menu-item-178":"c-double"},"tve_shortcode_rendered":1}__CONFIG_widget_menu__

​Cégkivonat fordítás – NH Fordítóiroda Budapest

Hivatalos ügyintézéshez, pályázatokhoz gyakran szükséges a cégkivonat fordítás. Mivel a dokumentum esetében különösen fontos, hogy a fordítás teljessége és az eredetivel való egyezősége igazolható legyen, ezért mindenképpen megéri szakemberre bízni a feladatot. A fordítóirodánk által végzett cégkivonat fordítás hivatalos záradékkal ellátott, mely igazolja, hogy fordítóiroda végezte a fordítást.

Cégkivonat hiteles fordítása

A cégiratok közül a leggyakrabban a cégkivonat fordítására van szükség. Nem elegendő azonban csak az online fordító programok használata, ezek ugyanis nem adják vissza a megfelelő színvonalon a tartalmat. A hivatalos eljárások során felhasznált cégkivonat esetében pedig különösen fontos, hogy mind formailag, mind tartalmilag a követelményeknek megfelelő legyen az elkészült fordítás. A precíz munkát megkövetelő cégkivonat fordítás során a cégadatok, a tevékenységi körök, a székhely adatok hiteles átültetésre kerülnek a célnyelvre. A nem ritkán 10-15 oldal terjedelemmel bíró anyagot a hivatalos záradéknak köszönhetően nemzetközi szinten is elfogadják az intézmények, hatóságok.

Cégkivonat angolul – fordítás a jogszabályoknak megfelelően

A cégkivonat cégbírósági ügyintézés vagy például cégbejegyzés során gyakran alkalmazott, s mint ilyenkor, a jogszabályoknak való megfelelésre kiemelt figyelmet kell fordítani. A szakszerű fordítás hiányában akár kellemetlenségek is adódhatnak, vagy a hivatalos ügyintézés húzódhat el. Miért nehezítené meg saját dolgát, ha már a kezdetekkor profikra bízhatja a cégkivonat hiteles fordítását?

A szakkifejezések helytelen fordítása magában hordozza azt a kockázatot, hogy az ügyintézés során a cégkivonat elutasításra kerül sor, mely az időtényező szempontjából sokszor nem elhanyagolható. Különösen így van ez akkor, ha pályázati anyagokhoz szükséges mellékelni a dokumentumot.

Kerülje el a fordításbeli hibákból adódó határidő-mulasztást!

A fordítási hibák különösen sok bosszúságot tudnak okozni akkor, ha szoros határidőkről van szó. A hivatalos ügyintézés és a pályázati források megcélzása során is szép számmal adódhatnak ilyenek. A hiánypótlást nem mindig teszik lehetővé az előírások, így ha a fordításbeli hibák miatt a cégkivonat nem felel meg a felé támasztott követelményeknek, akkor akár pályázati pénzektől, jogi előnyöktől is eleshet.

Fordítóirodánk olyan szakemberekkel dolgozik együtt, akik otthonosan mozognak a gazdasági, pénzügyi, jogi szakterületeken. Ezek pedig nélkülözhetetlenek akkor, ha céges iratok, cégkivonat fordítása, idegen nyelvre történő hiteles átültetése a cél.

​Fordítási szolgáltatásaink ügyfelei

Ready to Get Started?

Schedule your consultation!

 Want to Know More?

Meet our restorative dentistry expert.