✉ info@neumann-haz.hu        ☏ +36 1 490 0260

__CONFIG_widget_menu__{"menu_id":"4","dropdown_icon":"style_1","mobile_icon":"style_3","dir":"tve_horizontal","icon":{"top":"","sub":""},"layout":{"default":"grid"},"type":"regular","mega_desc":"e30=","images":[],"actions":[],"uuid":"m-1701e880bd6","template":-1,"template_name":"Basic","unlinked":[],"top_cls":{"main":"",".menu-item-178":"c-double"},"tve_shortcode_rendered":1}__CONFIG_widget_menu__

​Szakirányú továbbtanulás Budapesten, szakfordítóknak

A fordítói munka sokkal többről szól, mint pusztán a nyelvismeret. A neves budapesti fordítóirodák többszörös rosta után választják ki rendszerint azokat a szakembereket, akikkel együtt kívánnak dolgozni. De így van ez a fővároson kívüli irodákkal is. Az egészségügyi, a jogi, a műszaki vagy például a gazdasági területeken egyaránt szükség van szakfordítókra, akik otthonosan mozognak az érintett szakmát illetően is. A megfelelő szinonimák és nyelvpárok megtalálása mellett fontos, hogy a szükséges mélységben ismerje a terület gyakorlati oldalát a szakember, hiszen csak így lesz a fordítás hiteles és megbízható.

Egyetemi képzés szakembereknek

Mint sok más munka esetében, így a fordítói tevékenység kapcsán is fontos a továbbképzés, melyre legnagyobb, nyelvtudományokkal is foglalkozó egyetemeinken lehetőség nyílik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életen át tartó tanulás fontosságát, s ez a szakfordítás esetében sincsen másként. Időről-időre új termékek, készítmények látnak napvilágot, és az évek múlásával változnak az alkalmazott technológiák, gazdasági, jogi módszerek is, melyeknek pontos ismerete nélkülözhetetlen azok számára, akik egyik vagy másik területen tevékenykednek szakfordítóként.

Befektetés a jövőbe

A szakirányú továbbtanulásra mindenképpen érdemes úgy tekinteni, mint a jövőre szóló befektetésre. Az önfejlesztés hosszú távon garantáltan kifizetődik, hiszen a szakfordítókat foglalkoztató cégek is előszeretettel választják azokat a profikat, akik célirányosan képezik magukat, tisztában vannak az új trendekkel és pontosan tudják, mire van szükség napjainkban a munkaerő-piacon. A szakirányú oktatás keretein belül a nyelv és a szakma olyan mélységei kerülnek elő, amelyeknek köszönhetően garantáltan nem fog ki a szakembereken semmilyen szöveg, fordítási feladat.

Továbbtanulás munka mellett

Érdemes akár jelenlegi szakfordítói munka mellett is a továbbtanulás mellett dönteni, hiszen nem csak az önéletrajzban mutat jól egy szakirányú képzés, hanem a gyakorlatban is megmutatja az előnyeit. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyakran egyéni vállalkozóként tevékenykedő szakfordítók esetén különösen fontos, hogy olyan humán tudást tudjanak felmutatni, amelyre biztos kereslet mutatkozik. A témába vágó szakképzések elvégzésére munka mellett is lehetőség nyílik, ami sokak számára döntő szempont szokott lenni a választáskor. Az idegen nyelven történő megnyilvánulás írásban is megköveteli a profizmust. Ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő szaktudás és a szakirányú ismeretek. Továbbképzés során mindennek megszerzésére és fejlesztésére magas színvonalon nyílik lehetőség.

​Fordítási szolgáltatásaink ügyfelei

Ready to Get Started?

Schedule your consultation!

 Want to Know More?

Meet our restorative dentistry expert.